etusivu
info
haku
muistatko?
muistatko?
elinkeinoelämä

kansanedustajatkansanedustajat

Lähes sadan kansanedustajan ryhmä vierailee lokakuussa 1937 Tampereella tutustumassa Tampereen—Parkanon—Seinäjoen ratahankkeeseen. Mukana ovat mm. eduskunnan puhemies Väinö Hakkila sekä kolmen läänin maaherrat. Kaupunginjohtaja K. Nordlund sanoo, että hämäläiset ovat jo 40 vuotta rauhallisesti odottaneet tämän talouselämälle ja maakunnille tärkeän hankkeen toteuttamista.

bussit

Tallinnan kaupungin liikennelaitoksen edustajat ottavat vastaan Kaipio Oy:n koritehtaalla valmistetut kolme bussia marraskuussa 1937. Kysymyksessä on ensimmäinen linja-autonkorien vientikauppa. Linjureissa on 32 istumapaikkaa ja 15 seisomapaikkaa. Helsinkiin on tilattu Kaipiolta 22 samanlaista bussia.

kangasmyymälä

Pieni 'puffiuutinen' kertoo lokakuussa 1938, että Tuotanto on avannut uuden kangasmyymälän Hämeenkatu 26:ssa. Uutuuksia ovat mm. 'koetteluhuoneet', tavaroiden sijoittaminen lasin suojaan mutta hyvin ostajan näkyville hyllyihin ja myyntipöydille.

kauppahalli kauppahalli
kauppahalli

Kauppahalliin valmistuu jäähdyttämö kalojen ja lihan säilyttämistä varten – vain muutamaa kuukautta ennen kuin elintarvikkeiden saanti sodan takia tyrehtyy.

alkuun rakentaminen liikunta kulttuuria elinkeinoelämä politiikkaa onnettomuuksia nuoriso kirkko maanpuolustus