etusivu
info
haku
muistatko?
tammerkoski-lehti

 
Anomus ja Päätös

Esiintyi Herra apteekkari Långhjelm ja jätti kirjoituksen, joka on tähän sanasta sanaan otettuna näin kuuluva: Kuten kunink. asetukset ennakkotapauksina ovat esittäneet apteekkarille maata Plantaaseiksi viljellä lääkekasveja ja koska vapaa alue nykyisin talon N:o 2 ja Virran välissä on siihen sopivaa ja Parhaiten käytettävissä, niin anon nöyrimmästi, että mainittu vapaa-alue myönnetäköön samoin kuin sopiva paikka rannasta määrättäköön Kemiallis Farmaseuttista Laboratoriota varten, varsinkin kun Rakennus on Palovaarallinen ja tarvitsee usein suuria määriä vettä.
- Tämän lisäksi ko. Apteekkari esitti myös että, koska tätä hänen nyt esittämäänsä aluetta ei ole jaettu miksikään Tontiksi hänen silloin on ilman mitään maksua liitettävä se Kaupungin Asema kaavaan; mikä ylläoleva sitten kun ko. apteekari oli poistunut johti seuraavaan

Päätökseen

Vaikka allekirjoittaneet järjestysmiehet kuten myös Kaupungin Vanhimmat ymmärtävät apteek. Långhjelmin Rantaan ehdottaman ja anoman Laboratorio laitoksen Hyödyn ja välttämättömyyden kuten myös mainitun vapaan alueen käyttämisen Plantaasiksi Lääkekasvien viljelyyn varsinkin kun tätä aluetta ei koskaan voi käyttää paremmalla tavalla ja koska näin molemmat julkisesti ja laillisesti voi hyvin yhdistää - niin arvelivat Kaupungin Vanhimmat kuitenkin ettei ole sopivaa siihen suostua vaan omistavat Hakemuksen sangen kiitettävälle Maaherran Wirastolle lopullisen päätöksen tekemiseksi - mikä hänelle sisäänkutsun jälkeen julistettiin.
takaisin alkuun seuraava
gallerian alkuun