etusivu
info
haku
muistatko?
tammerkoski-lehti

 
Pormestari (+1)

Vahvisti ohjesäännön kaupungin salvu- ja työmiehille: Ennen kuin joku salvumieheksi otetaan tulee hänen osaman käyttää ja olla varustettuna seuraavilla työkaluilla nimittäin: 1. työkirves, 1. piilikirves, 1. käsisaha, 1. malkuri, 1. naulnäveri, 1. tasa ja 1. silohöylä, ponttihöylä, 1. haka, 1. vara, purasin sekä vasara ja hohtimet. Joutohetkien seuran kantavia voimia, mukana tuttavallisen ja iloisen seurustelun kautta vähentämässä kansalaisten kesken vallitsevaa juopaa.

Esitti jo vuonna 1812 tartuttavaksi toimeen kirkon saamiseksi kaupunkiin. Vastusti keväällä 1823 kivikirkon rakentamista; kannatti puisen kirkon rakennustyön antamista urakalla kauppias Lindbergille.

Hävisi kaupunginvanhinten kanssa apteekkari Långhjelmia vastaan käydyn sitkeän riidan Apteekinkadun avaamisesta kosken rantaan.

Erotettiin vuonna 1824 19.3. annetulla armollisella päätöksellä vuoden ajaksi järjestysmiehen virasta.

* * *

Kirjattiin kaupungin tuomiokirjaan elokuun 30. 1827: että kenraalikuvernööri Sachrewskij oli huomauttanut maaherra Walleniukselle, että hän oli havainnut mielipahakseen viime käynnillä Tampereella, että Tampereella ensinnäkin säilytetään Kaupungin Arkistoa postikonttorissa eikä Oikeuden Kokoushuoneessa kuten pitäisi ja toiseksi, että tamperelaisten pitäisi viimeinkin rakentaa aiemmin annetun määräyksen mukaisesti puinen Vankila, jossa kaksi asianmukaisin kalterein ja puomein varustettua Selliä sekä välttämätön Vartija.

Huomautukset merkitsivät pormestarin viiskolmatta kestäneen virkakuden päättymistä.

takaisin alkuun seuraava
gallerian alkuun