HAKU:

 
YLEISTÄ TIEDONHAUSTA
Koskesta voimaa 220 vuotta -verkkosivuston artikkelit ovat luonnollista kirjoitettua suomen kieltä mahdollisine virheineen, murresanoineen, sijapäätteineen ja synonyymiongelmineen. Hakuja täytyy siis kokeilla ja tehdä useilla eri sanoilla ja sanamuodoilla. Sanat kannattaa useimmiten katkaista tähdellä (esimerkiksi: tampell*); siten tulokseksi saa myös ne artikkelit, joissa sana esiintyy jossain taivutusmuodossaan. Myös sanojen synonyymien keksiminen saattaa parantaa tulosta.

HAKU TIETOKANNASTA
Käytössä on kaksi eri tavalla toimivaa hakua. Nämä eri hakutavat perustuvat boolen logiikkaan sekä relevanssilajitteluun.

RELEVANSSILAJITTELU
Relevanssilajitteluun perustuvassa haussa hakija voi kirjoittaa normaalin kielen sanoja peräkkäin, ilman erillisiä hakukomentoja. Tuloksena saadaan todennäköisen relevanssin mukaan lajiteltu lista artikkeleja, jolloin hakupyyntöäsi parhaimmin vastaavat artikkelit esitetään listalla ensimmäisinä.

BOOLEN HAKU
Boolen logiikkaan perustuvassa haussa hakutermit pitää yhdistellä operaattorien (esimerkiksi AND, OR) avulla. Oletetaan, että haluat hakea sellaisia artikkeleita, joissa puhutaan tamperelaisista vossikoista. Tällainen haku ilmaistaan: tampere* AND vossik*. Tuloksena ovat ne artikkelit, joissa esiintyvät molemmat sanat. Sellaiset artikkelit eivät löydy, missä esiintyy vain toinen kyseisistä sanoista.

PERÄKKÄISTEN SANOJEN HAKU
Myös fraasihaku eli peräkkäisten sanojen haku on mahdollista laittamalla haettava fraasi heittomerkkien sisään. Esim. 'ratinan suvan*' Fraaseja voi käyttää normaalien hakutermien kanssa samanaikaisesti: esim. 'hugo simberg *' and tuomiokirk*